Dagen blir ikke like morsom uten

Verdens Gangs satiriske lillebror
tirsdag
16 jul 2024

Vil ikke godta fartsbot – misforsto regelverket

En mann i 40-årene nekter å godta fartsbot etter å ha kjørt i 116 kilometer i timen i 60-sonen. - Dette kan jeg rydde opp i selv, sier mannen.

48-åringen ble vinket inn av utrykningspolitiet i går formiddag etter å ha blitt målt til 96 kilometer i timen i en 60-sone.

LES OGSÅ: Ber folk arrangere hvert sitt hjemmejulebord

– Jeg har kjørt bil i mange år. Og når jeg klarer å kjøre for fort, da tenker jeg at mange ikke er klare over regelverket. Det kan være at jeg har tolket regelverket feil, og jeg burde kanskje ha spurt noen, men jeg var alene i bilen. Det var ingen å spørre, sier mannen.
– Kommer du til å trekke deg fra førekortet?
– Jeg har tenkt å fortsette jobben med å rydde opp. Det er det jeg motiveres av og det er viktig for meg å gjøre. Så må jeg informere de som vil ha informasjon og får finne formen på det.
– Hva tenker du om å kjøre i 116 i 60-sonen?
– Jeg mener at regelverket har vært uklart. Når det i tillegg er tolkningen av et regelverk, så kan det være vanskelig å gjøre rett når man tror at ting er innenfor. Sånn som når jeg trodde at jeg hadde gjort ting riktig, men det viser seg at jeg burde tolket ting annerledes. Det er behov for å ta en runde og det gjør jeg.
– Vil dette gå ut over din tillit som bilist?
– Jeg er innstilt på å rydde opp i dette, men det er ingen enkel dag bak rattet.

Neste innlegg