Dagen blir ikke like morsom uten

Verdens Gangs satiriske lillebror
tirsdag
16 apr 2024

Utenlandsk flagg i 17. mai-toget i Torrevieja

Bildet er kornete og tatt på lang avstand, men det levner likevel ingen tvil: Et utenlandsk flagg blandet seg inn blant de norske i 17.-maitoget i Torrevieja i år.
– Man blir jo litt oppgitt. 17. mai er det norskeste vi har, og så skal noen på død og liv komme drassende med et annet lands flagg, sier Frps innvandringspolitiske talsmann, Jon Helgheim.

Også i fjor viftet noen med et utenlandsk flagg i 17. mai-toget i Spania, og Helgheim er klar på at noe må gjøres:
– Jeg har bedt vårt lokallag i Torrevieja om en forklaring på hva som har skjedd. Det er så respektløst at jeg blir litt matt.

Øyenvitner har fortalt at det utenlandske flagget var synlig i godt over en halvtime før representanter fra festkomiteen tok grep. Opptrinnet ble bevitnet av hele byen, da 17.-mai-toget sperret all trafikk i sentrum i over tre timer.

– Vi blander oss ikke inn i andres kultur, så hvorfor skal noen blande seg inn i vår, spør Helgheim.

Førstevara til styret i Foreningen Torrevieja Frp, Johnny Rudolf Halvorsen, sier de nå kommer til å stramme inn på flaggreglene før 17. mai til neste år.
– En skulle jo tro at alle skjønte at dette var en helnorsk tradisjon, og at det derfor bare skal være norske flagg i toget, men noen har åpenbart så tungt for det at de kommer drassende med Romanias flagg, sier Halvorsen.
– Det er vel det spanske flagget vi ser..?
– Samma det. Norsk er det i alle fall ikke, og da kan de pelle seg hjem dit de kommer fra.

Neste innlegg