Dagen blir ikke like morsom uten

Verdens Gangs satiriske lillebror
torsdag
30 mai 2024

Utenlandsk flagg i 17.-maitoget i Torrevieja

Bildet er kornete og tatt på lang avstand, men det levner likevel ingen tvil: Et utenlandsk flagg blandet seg inn blant de norske i 17.-maitoget i Torrevieja i år.
Torrevieja
Det er tre uker siden Norges nasjonaldag, og det tradisjonelle 17.-maitoget i Torrevieja hadde allerede gått inn i historien som vellykket da Oslo Frp fikk tilsendt et bilde fra en anonym epostkonto i går.
Det spredte sjokkbølger gjennom organisasjonen.
– Man blir jo litt oppgitt. 17. mai er det norskeste vi har, og så skal noen på død og liv komme drassende med et annet lands flagg, sier leder i Oslo Frp, Mazyar Keshvari.
– Jeg har bedt vårt lokallag i Torrevieja om en forklaring på hva som har skjedd.
Øyenvitner har fortalt at det utenlandske flagget var synlig i godt over en halvtime før representanter fra festkomiteen tok grep. Opptrinnet ble bevitnet av hele byen, da 17.-maitoget sperret all trafikk i sentrum i over tre timer.
– Det er jo først og fremst respektløst. Vi blander oss ikke inn i andres kultur, så hvorfor skal noen blande seg inn i vår, spør Keshvari.
Førstevara til styret i Foreningen Torrevieja Frp, Johnny Rudolf Halvorsen, sier de nå kommer til å stramme inn på flaggreglene før 17. mai til neste år.
– En skulle jo tro at alle skjønte at dette var en helnorsk tradisjon, og at det derfor bare skal være norske flagg i toget, men noen har åpenbart så tungt for det at de kommer drassende med Romanias flagg, sier Halvorsen.
– Det er vel det spanske flagget vi ser..?
– Samma det. Norsk er det i alle fall ikke, og da kan de pelle seg hjem dit de kommer fra.
Neste innlegg