Dagen blir ikke like morsom uten

Verdens Gangs satiriske lillebror
mandag
5 des 2022

Tilbakekaller 5000 biler etter at Audi blinket i rundkjøring

- Det er åpenbart en teknisk feil på denne bilen, og da kan det gjelde flere, sier Petter Hellman i MøllerGruppen.

Fredag klokken 1437 – i Sinsenkrysset retning Oslo sentrum – blinket en nyere Audi Q7 seg ut av rundkjøringen slik at biler som sto og ventet på å kjøre inn fikk gjort nettopp det.

Vitner beskriver det som en bisarr opplevelse. En 87 år gammel mann som var ute og gikk tur med hunden sin mente det var det fineste han hadde sett. Han brast deretter i gråt.

– Jeg fikk den sjokkerende beskjeden rett før jeg skulle gå fra kontoret. Jeg skjønte umiddelbart at dette var alvorlig og at det kom til å bli dyrt for Audi og oss, sier administrerende direktør Hellman.

Det er MøllerGruppen som selger Audi i Norge, og de har på de siste 40 år ikke vært borti lignende scenario.
– Den aktuelle bilen er sporet opp og undersøkt uten noe resultat. Vi kan foreløpig ikke ta noen sjanser, og har bestemt oss for å kalle inn cirka 5000 Audier for inspeksjon. Vi regner selvsagt med at det er en teknisk feil, sier Hellman.

MøllerGruppen har meldt krisen videre til Audis eiere – Vokswagen-gruppen.
– De avventer foreløpig hva som skjer her i Norge. Det finnes ingen rapporter fra andre steder i verden om at en Audi-eier har blinket seg ut av en rundkjøring, så problemet ser ut til å være lokalt. Forhåpentligvis klarer vi å lokaliserere det og løse det før det sprer seg, sier Hellman.
– Hva om det faktisk ikke er en tekniske feil? Hva om det er en Audi-eier som har brukt blinklyset med vilje?
– Haha! Utenkelig. Vi fjernet blinklys-funksjonen for syv år siden. Men hvis det er en Audi-eier som har koblet på blinklysene sine igjen, vil vedkommende bli fratatt bilen og kompensert for dette.
– Med hva?
– En Skoda.

Neste innlegg