Dagen blir ikke like morsom uten

Verdens Gangs satiriske lillebror
lørdag
27 feb 2021

språkrådet slår alarm – norge tomt for store bokstaver

bildet av de tomme hyllene lyver ikke. etter flere år med hemningsløs bruk av caps lock i nettavisenes kommentarfelt og i statusoppdateringer på facebook, gikk norge tomt for store bokstaver og utropstegn i dag tidlig.

– situasjonen er prekær. store bokstaver er utrydningstruet, sier språkrådets direktør, åse wetås.

det har lenge vært en vel bevart hemmelighet blant myndighetene at norge var i ferd med å slippe opp for store bokstaver og utropstegn, men man trodde beholdningen skulle bygge seg opp igjen. den muligheten forsvant med mistillitsforslaget mot sylvi listhaug.

overforbruket av store bokstaver i skrotvenstre og kokohøyre har vært på 430 prosent i snart en uke.

– vi har ikke gått ut med denne informasjonen av frykt for å skape panikk i befolkningen. vi vet at frykt, sammen med raseri, hat og glede, markant øker bruken av store bokstaver, sier wetås.

i dag tidlig klokken 0748 gikk landets siste store bokstaver med til å forme capslock-setningen «dra til helvete for helvete» i facebook-gruppen «slå ring om slå ring om norge».

– språkrådet har utviklet et nød-utropstegn – en i i en parantes (i), men har ingen reserveløsning for de store bokstavene, sier wetås.

språkdirektøren trekker spesielt frem seks hendelser den siste tiden som har vært med på å tømme landets reservelager av store bokstaver og utropstegn:
1. sylvi listhaug.
2. sylvi listhaug.
3. sylvi listhaug.
4. sylvi listhaug.
5. sylvi listhaug.
6. nsb.

– når vil lagrene av store bokstaver og utropstegn fylle seg opp igjen?
– selv politikere trenger fri. i påskeferien vil det trolig være mulig å fylle opp lagrene av store bokstaver og utropstegn igjen.
– og da er faren over?
– nei. vi har jo fortsatt nsb.

Neste innlegg