Dagen blir ikke like morsom uten

Verdens Gangs satiriske lillebror
tirsdag
26 jan 2021

Sa opp jobben for å holde tritt med TV-serier

- Jeg ser Game of Thrones, Bodyguard, The Handmade`s Tale, Maniac, Farmen, Side om side, Parterapi, Sharp Objects, The Americans og Mindhunter . Jeg måtte kutte ut noe. Det ble jobben, sier Linda (25).

135 000 nordmenn var registrert arbeidsledige ved inngangen av oktober 2018.

Dette er det høyeste antall ledige på mange år, og selv om digitalisering og roboter har gjort mange overflødige, stilles det nå spørsmål ved om tallet virkelig er reelt.

– 17.000 nordmenn har mistet jobben sin i løpet av de siste to månedene, men 11.000 av disse sa opp jobben selv. I tillegg opplyser over 60.000 arbeidsledige at de ikke er interessert i jobb i det hele tatt, sier arbeidsminister Anniken Hauglie.

Linda (25) sa opp jobben ved et kommunalt sykehjem i september.

– Arbeidet gikk ut over fritiden min. Hvis jeg sto opp tidlig, rakk jeg et par episoder av Game of Thrones før jeg måtte på jobb. Deretter klarte jeg å skvise inn litt Maniac i lunsjpausen, før jeg løp hjem i 16-tiden for å se Parterapi, Sharp Objects, The Americans og Mindhunter.

Linda forsto raskt at døgnet hadde for få timer.

– Alle vennene mine snakket om The Handmade`s Tale, og jeg hadde ikke engang rukket å se sesong to. Jeg følte meg helt utenfor. Jeg måtte ta et valg. Nå som jeg har vært arbeidsledig i et par måneder, er det jeg som ligger i forkant av vennene mine. Nå spør alle meg om hvilke serier de bør se, sier Linda.

Arbeidsministeren har forståelse for at nordmenn sliter med å kombinere serietitting og jobb.

– Samfunnet er i konstant forandring, og vi vil nå se på hvilke tiltak vi kan sette inn for å legge arbeidslivet til rette slik at det kan kombineres med TV-serier, sier Hauglie.

– Som for eksempel..?

– Tja, man har jo lenge snakket om sekstimersdagen. Utvidet bruk av hjemmekontor kan også være en løsning.

– Hjemmekontor er vel ikke den beste løsningen når man som Linda jobber på et sykehjem?

– Hvis alternativet er null pleie, tipper jeg eldre folk setter seg på bussen for å få satt kateter mens de kan klage på for lav lyd på Side om side.

Neste innlegg