Dagen blir ikke like morsom uten

Verdens Gangs satiriske lillebror
lørdag
22 jun 2024

Regjeringen med reiseråd til nordmenn

- Det er så lenge siden folk har reist at vi frykter mange har glemt hvordan ekte nordmenn oppfører seg i utlandet, sier statsminister Jonas Gahr Støre.

Norge åpner opp. Europa åpner opp. Verden åpner opp.

Etter snart to år skal vi få lov til å reise fritt igjen.

Det bekymrer regjeringen.

LES OGSÅ: Taliban skal kommentere skiskyting på TV 2

– Kommer nordmenn på ferietur i 2022 være de samme som dro på ferietur i 2019? Har to sesonger med Norges-ferie ødelagt oss? For å ta vare på den unike, norske reisekulturen, vil vi sende ut en brosjyre med reiseråd til norske husstander, og finansiere en reklamefilm på TV, sier Støre.
– Hva skal stå der?
– Det viktigste. At det er typisk norsk å klage å sutre litt på hotellstandard, mat og priser. Husk å kle deg som et skredoffer uansett hva slags restaurant du skal på, og stå opp midt på natten for å okkupere solsengen med et vått håndkle. Allsang til D.D.E., Vazelina og Vassendgutane skal finne sted alle steder der mer enn tre nordmenn er samlet. Tekstene står i brosjyren.
– Og reklamefilmen?
– Det er et to timer langt uredigert opptak fra hovedgaten i Aiya Napa mellom klokken 0000 og 0200 sommerferien 2019. Gode, kjære minner. Vil du ha en test på om du er klar? Drita full før..?
– Eh… Drøbaksundet?
– God tur! 

Neste innlegg