Dagen blir ikke like morsom uten

Verdens Gangs satiriske lillebror
tirsdag
3 aug 2021

Pålegger folk fra vestkanten låne ut hytta til folk fra østkanten

- Det blir kanskje litt uvant i starten for begge grupper, men det vil gå seg til, sier assisterende helsedirektør Espen Rostrup Nakstad.

Myndighetene rekker ikke å håndheve tiltaket for hele høytiden, men hytteeiere fra mer bemidlede områder vil fra natt til 1. påskedag være pålagt å forlate hytta dersom en familie fra østkanten ønsker å ta over noen dager.

LES OGSÅ: Høie sender dikt til Suez

– Dette er ekte dugnad. Hvis vi virkelig mener at vi ønsker slå ned smitten, er dette et godt tiltak. Nå må vi bruke alle verktøy i verktøykassa, også hytta, sier Nakstad.

For tallenes tale er klare: Det er mer smitte på østkanten enn på vestkanten, og viruset trives best der det er trangbodd.

– En norskpakistansk familie på 14 er sjanseløse på tometersregelen i en treroms på Grorud, men vil fint klare dette i et hyttepalass på Hafjell, sier Nakstad – som tror mange fra østkanten vil benytte seg av ordningen.
– Men vil hytteeiere få noen form for kompensasjon?
– Du mener utover årevis med skatteletter, subsidierte Tesla-er, bedre skoler, fritidstilbud, miljø, muligheter i arbeidslivet, kutt i arveavgift og lav utbytteskatt? Nei.

Neste innlegg