Dagen blir ikke like morsom uten

Verdens Gangs satiriske lillebror
tirsdag
16 jul 2024

Norge skal åpne 200 nasjonalistmottak i 2019

- Antall nasjonalister i Norge har tredoblet seg på kort tid, og det haster med å få dem inn på mottak der de kan få opplæring i norsk skriftspråk og vanlig folkeskikk, sier kunnskaps- og integreringsminister, Jan Tore Sanner (H).
Ferske beregninger viser at alternative medier, Jordan Peterson og kampen mot bompenger har fått 20 000 – 30 000 kommentarfeltkrigere til å bevege på seg.

Asylsøkere, migranter og flyktninger finnes det et mottaksapparat for i Norge, og det ligger under Justis- og beredskapsdepartementet. Nå får Kunnskapsdepartementet ansvaret for den andre folkestrømmen i Europa – nasjonalistene.

– Det er mest naturlig siden det for denne gruppen skorter mest på kunnskap og vanlig folkeskikk, sier Sanner.

Allerede i neste uke vil de første nasjonalistene bli kalt inn til sitt nærmeste mottak. Der vil de bli intervjuet av pensjonerte lærere og sensorer, før de må ta en liten skriftig prøve. Deretter blir det avgjort om de har behov for opphold på institusjonen.

– Vi ser etter tegn på normal folkeskikk, for eksempel at man ikke kaller hele folkegrupper for «apekatter» eller «rotter». Det vil også bli lagt vekt på at intervjuobjektene har en annen og mer konstruktiv løsning på flyktningkrisen enn «legg all dritten på veien og kjør over dem med dampveivals», sier Sanner.

Regjeringen regner med at nærmere 40 000 ny-nasjonalister vil trenge en mottaksplass før utgangen av 2019.

– De blir værende på mottaket til vi mener de er i stand til å integreres i samfunnet på en slik måte at de ikke forsøpler offentligheten med hat og ondskapsfull retorikk, sier kunnskaps- og integreringsministeren.

– Men opprettelsen av 200 nye nasjonalist-mottak krever enorme mengder ansatte. Hvor skal dere få dem fra?

– Jeg tror ikke det blir et problem. Vi fikk jo plutselig noen tusen godt utdannede syrere som gjerne vil gjøre nytte for seg…

Neste innlegg