Dagen blir ikke like morsom uten

Verdens Gangs satiriske lillebror
torsdag
30 jun 2022

Norge nok en gang kåret til verdens verste land

Knebling, færre parkeringsplasser i sentrum, bompenger, ventetid på cabincruiser over 50 fot, to vin mindre i taxfree og buss for tog har ført Norge helt ned til en 186.-plass på FNs levekårsundersøkelse.

Norge toppet FNs levekårsundersøkelse ni år på rad, men så la FN om måten de innhenter data fra verdens land på:

– Vi begynte å følge med i kommentarfelt i nettaviser og på Facebook. Vi mener det gir et mer realistisk bilde av hvordan det faktisk er å leve i et land. Og hver eneste dag skriver tusenvis av dere at Norge er verdens verste land, sier FNs generalsekretær António Guterres.

Generalsekretæren sier han har forståelse for nordmenns fortvilelse.

– Det ble felt flere tårer i FN-bygningen da vi fikk vite at dere nå bare kan kjøpe én liter sprit, fire flasker vin og seks øl på taxfree, sier Gueterres.

Selv ble FNs generalsekretær mest satt ut av at man i Norge kan få parkeringsbot selv om man bare skal et lite ærend på butikken.
– Når man så leser at det kanskje ikke nytter å klage, og at man i et siste desperat forsøk må stå frem i lokalavisen for å vinne frem… Det gjør et enormt inntrykk på meg.

De FN-ansatte ble også forferdet over å lese norske vitnesbyrd om at det ofte er dårlig service når man skal klage på den nye 90″ TV-en, at beinplassen på økonomiklasse er en vits og at stadig flere gater i byene blir enveiskjørte.

Generalsekretæren sier at tilstandene i Norge er noe han kommer til å fortelle om på sine mange reiser rundt om til konfliktområder i hele verden.
– Det er slike historier som gir håp i tilværelsen for befolkningen i Syria og på Gaza-stripen, sier Gueterres.
– Fordi det finnes folk som har det verre?
– Ja, og at verdens elendighet tross alt er noenlunde likt fordelt.

Neste innlegg