Dagen blir ikke like morsom uten

Verdens Gangs satiriske lillebror
torsdag
30 mai 2024

Moria tar imot Jon Helgheim

- Han har ingen utdannelse, har fått en streng religiøs oppdragelse, kommer fra kriminelt belastede Drammen og har levd på det offentlige de siste årene. Men vi er villige til å gi Jon Helgheim en sjanse, sier den greske statsministeren, Kyriakos Mitsotakis.

En hel verden har fått med seg distriktsopprøret i Buskerud Frp.

Jon Helgheims dager på Stortinget ser ut til å være talte.

39-åringens ferske flyktningestatus har imidlertid vært gjenstand for lange diskusjoner i den greske regjeringen. Spesielt statsministeren er skeptisk til Helgheims bakgrunn.

LES OGSÅ: Ber folk flytte inn på jobben

– Han er oppdratt i det dypt religiøse og lukkede samfunnet Brunstad Christian Church, og han har ingen utdannelse utover grunnskolen. Det er vanskelig å se at han noengang vil kunne bidra til det greske samfunnet. I tillegg har han levd på det offentlige de siste årene. Det er ikke bra, sier Mitsotakis.
– Hva med området han kommer fra?
– Drammen har rykte på seg for å være kriminelt belastet. Vi må bare anta at han er kriminell siden han kommer derfra. Her har en kvinne ved navn Sylvi Listhaug kommet til Helgheims forsvar, og minnet oss om at det er dypt urettferdig å generalisere mennesker utfra hvor de kommer fra.

Den greske regjeringen har derfor landet på at Helgheim fortjener en sjanse.

– Moria-leieren er allerede full, men vi kan ikke vende ryggen til en politisk flyktning, sier Mitsotakis.
– Vil han kunne søke om familiegjenforening?
– Helgheim er gift og har to barn. I tillegg har han 13 søsken. Å gi familiegjenforening vil ikke komme på tale. Eller for å bruke Helgheims egne ord: Man er ikke snill og hjertevarm hvis det ødelegger systemet i lengden.

Neste innlegg