Dagen blir ikke like morsom uten

Verdens Gangs satiriske lillebror
torsdag
30 mai 2024

Moria-leiren vil hente 500 norske pensjonister

- Vi trodde vi hadde det ille helt til vi så lidelsen som ble beskrevet i kommentarfeltene i Norge, sier Ziwersheh Sefi fra Afghanistan.

Hvis det finnes et ambulerende helvete, er det akkurat nå på besøk i Moria. Flyktningleiren er herjet av sult, brann og Covid-19.

Men det finnes et helvete til. I Norge.

– Jeg så mørkt på det her om dagen da store deler av leiren brant ned, men en venn av meg ba meg sjekke ut kommentarfeltene under Moria-saker i Norge, sier Sefi.

LES OGSÅ: Nordmenn i karantene får utdelt trekkspill

Den 33 år gamle afghaneren forteller at han nå har skjønt at han og familien kun er  lykkejegere, og at han har langt større ressurser enn mange andre som lider. For eksempel i Norge.

– Jeg har fått opp øynene for hvor ille norske pensjonister har det. Det gjør vondt å lese om, så vi har bestemt oss for å hente 500 av dem. Det er ikke mye vi har å tilby, men det er definitivt mer enn de har, sier Sefi.

Lykkejegerne i Moria-leiren har tatt kontakt med personen de oftest har sett bli nevn i forbindelse med norske lidelser, stortingsrepresentant Jon Helgheim (Frp), for å overbringe nyheten.
– Han var skeptisk til at vi skulle hente noen, men hadde et annet forslag.
– Og det var..?
– At vi heller skulle sende penger og hjelpe norske pensjonister i nærområdet sitt.

 

Neste innlegg