Dagen blir ikke like morsom uten

Verdens Gangs satiriske lillebror
tirsdag
26 jan 2021

Full alarm i påskefjellet – tusenvis av familier er allerede gått tomme for samtaleemner

Over hele landet mottar Røde Kors nå nødmeldinger fra påskefjellet. Men ropene om hjelp skyldes ikke bare ras, uvær og ulykker.

– Det går i apati, angst og generell klein stemning. Mange har strukket påskeferien i begge ender for å få fri i ti dager, og de fleste gikk tom for noe å snakke med familien om allerede i går, sier president i Røde Kors, Robert Mood.

Ifølge presidenten har flere evakuerte pasienter fortalt at familiemedlemmer har gravd seg ned i det dypeste mørket av samtaleemner for å holde det gående.

– En mann i 30-årene har fortalt at hans mor insisterte på å ta «blomsten og bien»-praten i skiløypa mens ungene hans hørte på. En kvinne i 40-årene forsøkte å snakke om overgangsalder med sin far. Faren ble hentet av oss i dag tidlig, sier Mood.
– Går det bra med ham?
– Han er kritisk, men stabil. Vi gjør det vi kan.

For å begrense skadeomfanget, har Røde Kors bedt filosof Einar Øverenget om å sette opp en liste på syv ufarlige nødsamtaleemner som vil holde familier både gående og samlet ut høytiden:

1. De fleste vil være ferdige med å diskutere påskeværet for lengst, men hva med været i fjor – og været til neste år? Kan utvides nær uendelig i begge retninger. Påskeværet i 2048? Kjør debatt!

2. Skal skinken ligge over eller under osten på brødskiva?

3. Hvilken vei skal toalettrullen henge?

4. Hvis du kunne være en superhelt, hvilke tre superegenskaper ville du hatt?

5. Hvor mange fridager er det egentlig i mai?

6. Krigen.

7. Finnes det noe som ikke er godt med bacon?

– Dette skulle være en idiotsikker liste, sier Mood.

– Og hvis dette likevel ikke er nok?

– Da vil vi dele ut nødrasjoner av Netflix. Når krisen er størst, bør nordmenn gjøre det vi er best til: Å sette oss sammen og ikke snakke om det.

Neste innlegg