Dagen blir ikke like morsom uten

Verdens Gangs satiriske lillebror
torsdag
30 jun 2022

Frykter flat struktur i næringslivet etter Birken-avlysning

- Det blir umulig å avgjøre hvem som skal bli toppledere når vi ikke har prestasjoner i Birken å gå etter, sier NHO-sjef Ole Erik Almlid.

I morgen kaller NHO inn til krisemøte. Frykten for at norsk næringsliv skal ende opp med så flat struktur at det nærmer seg anarki, er overhengende.

– Siden 1932 har Birkebeinerrennet definert hvem som er ledermateriale – og hvem som ikke er det. Spesielt innen finansnæringen har man lent seg på at evnen til å gå på seg et hjerteinfarkt på Skramstadsetra viser en offervilje som leder rett inn i toppledelsen, sier Almlid.

LES OGSÅ: Ber folk ha samleie med én meters avstand

– Uten mellomtider og plassering må man avgjøre hvem som skal lede utelukkende basert på faglige resultater. Det blir både uvant og uforsvarlig. Slik innskudds- og utlånsrenten er nå, kan jo selv en treåring lede et bankkonsern til kjemperesultater, sier NHO-sjefen.

Det ryktes at både Nordea og Handelsbanken skal arrangere sine egne skirenn neste helg for å avgjøre hvem som skal rykke opp – og ned.

– Jeg kan bekrefte at vi arrangerer vårt egen lille mini-Birken neste helg, sier administrerende direktør i Nordea Bank Norge AS, Snorre Storset.

LES OGSÅ: Stordalen kutter ut gjester

– Ansatte som føler de har fortjent en plass i toppledelsen, kan da møte ved foten av Gaustatoppen med bakglatte stubbski og en sekk med 50 kilo stein. Staver vil bli forbudt, men det er lov å ha med seg en gaffel til bruk i de bratteste partiene. Den som klarer å nå toppen, vil få en plass ved det runde bord.

– Og de andre?

– Vi samler ikke på andreplasser i næringslivet. Det blir en travel helg for Røde Kors.

Neste innlegg