Dagen blir ikke like morsom uten

Verdens Gangs satiriske lillebror
tirsdag
26 jan 2021

Forlenger avtale med arbeidsledig ungdom som jobber som veiskilt

Arbeidsminister Anniken Hauglie har utvidet forsøksordningen der ungdom med liten mental kapasitet fungerer som veiskilt. Nå kan det gå mot faste stillinger.

I fjor sommer lanserte NAV et forsøksprosjekt sammen med sine søsterorganisasjoner i Norden. Unge menn med unormalt liten mental kapasitet og samfunnsforståelse fikk en sjanse i arbeidslivet – som veiskilt.
I Kristiansand, Fredrikstad, Stockholm, Gøteborg og flere finske byer sto ungdommene på rekke og rad i løpet av fjoråret.

LES OGSÅ: Rekordsøkning til Livets Harde Skole

– Vi ville se på hva det var som måtte til for at denne krevende gruppen skulle komme seg ut av NAV-systemet og inn i en jobb. Det viser seg at alle kan gjøre noe bare det er enkelt nok, sa arbeidsminister Anniken Hauglie (H) den gang.

Nå er prosjektet evaluert, og resultatene var såpass gode at man ser om det er mulig å gi flere av ungdommene fast jobb.

LES OGSÅ: Regjeringen åpner 200 nasjonalistmottak

– Jobben vil fortsatt gå ut på å holde flagg med piler som viser vei til severdigheter og servicetilbud. Vi får se om vi kan utvide med mer avanserte arbeidsoppgaver etter hvert, sier Hauglie.

Gruppen med unge menn vil trolig dukke opp i flere byer rundt omkring i Norden så fort det blir varmt i været.
– Dette er fortsatt uvant for dem, og de synes foreløpig det er litt flaut, sier Hauglie.
– … så jeg ber folk om å snu ryggen til dem eller late som om de ikke ser dem.

Neste innlegg