Dagen blir ikke like morsom uten

Verdens Gangs satiriske lillebror
lørdag
22 jun 2024

FN sender fredsbevarende styrker til Norge etter MGP-katastrofen

Tre karrierer er drept, fire er alvorlig skadet og flere managere lover blodig hevn etter finalen i Melodi Grand Prix (MGP).

– Vi trekker 10 000 soldater ut av Mali og sender dem til Norge til situasjonen rundt MGP har roet seg, sier FNs generalsekretær Antonio Guterres.

Og de bør komme fort.

Etter at stemmeløsningen sviktet totalt under MGP-finalen, var det en jury på 30 personer som endte opp med å avgjøre hvem som skal representere Norge i Eurovision-finalen i Nederland.

Da klikket det for både artister og managere.

LES OGSÅ: Krekar boikotter SAS – kan likevel ikke sendes til Italia

– Vi overvåker verdens aviser og får varsel dersom det dukker opp krigstyper. I går og i dag har alarmklokkene kimt konstant. Vi skjønte umiddelbart at dette var alvor. Det er umulig ikke å bli berørt av fortvilelsen og lidelsen mange nordmenn går igjennom nå, sier Guterres.
– Blir du også preget av dette?
– Det er klart at dette er tungt på et menneskelig plan, også for meg. Jeg har hørt at flere av artistene hadde øvd mye på sceneshowet sitt, og at det hele beskrives som en katastrofe. Katastrofer har jeg respekt for.
– Hvor lenge kommer dere til å bli?
– Så lenge det trengs. Vi var 20 år i Libanon, 15 år i Liberia og til sammen over seks år i Irak. Det var vanskelige oppdrag, men dette blir nok verre.
– Men hva med sivilbefolkningen i Mali?
– Jeg tror nok de har forståelse for at Tone og Rein Alexander trenger oss mer akkurat nå.

Neste innlegg