Flyplassmat nå dyrere enn gull – Avinor lanserer smykkekolleksjon
Like før klokken 12.00 i går formiddag fridde en 32 år gammel mann til sin samboer ved å tre en croissant med litt gulost og en halv skinkebit til 463 kroner inn på fingeren hennes ved gate 20A på Gardermoen.
– Jeg er stolt av at flyplassmat under min ledelse har firedoblet verdien sin, sier Avinor-sjef Dag Falk-Petersen, som nå ser bruksområdet for den unike og spesielle maten utvide seg.
I neste uke lanserer Avinor en egen smykkekolleksjon.
– Vi monterer da mot et lite tillegg i prisen maten på kjeder og ringer, slik at kundene kan vise resten av verden at de tjener mer penger enn de har godt av.
– Hva koster det?
– Vi kjører et introduksjonstilbud med et halssmykke av spaghetti carbonara og pizza-øredobber til rett under 11 700 kroner.
Flyplassmatens passering av gull på verdikjeden har også fått Norges Bank til å reagere.
– Vi bytter nå landets gullreserver i criossanter og baguetter med skinke og ost, bekrefter sentralbanksjef Øystein Olsen.
Flere eiendomsspekulanter ser ikke uventet potensiale i de gallopperende flyplassmatprisene. En utbygger fra Kløfta har kjøpt en lunken sandwich med kylling og pesto til hvert av sine tre barn.
– De skal bo i den mens de studerer, og så selger vi med gevinst om noen år, sier utbyggeren, som vil være anonym grunnet risiko for formue- og eiendomsskatt.
Finansminister Siv Jensen mener flyplassmat kan være det Norge skal leve av etter oljen.
– Folk skriker og bærer seg om de må betale 15-16 kroner literen for noe som er funnet tusen meter under havbunnen, pumpet flere hundre kilometer inn til land, raffinert og kjørt ut til deres nærmeste bensinstasjon.
– Ja..?
– Men de betaler gladelig 50 kroner for en halvliter med lunkent vann. Dette kan ikke slå feil!