Dagen blir ikke like morsom uten

Verdens Gangs satiriske lillebror
tirsdag
26 jan 2021

FIFA saksøker Manchester United

- Vi er forferdet over at Manchester United ser ut til å ha lansert en ny lagidrett som kan minne om fotball, sier FIFA-president Gianni Infantino.

Etter Uniteds rent ut elendige sesongstart og ydmykende 3-1-tap for West Ham lørdag, satte FIFA seg ned og så opptak av samtlige kamper det tidligere topplaget har spilt under Mourinho.

Kort tid senere fikk FIFAs juridiske apparat beskjed fra toppledelsen om at det brenner på dass. Et omfattende søksmål er på vei.

– Det er FIFA som eier rettighetene til spillet fotball. Når noen lanserer en ny lagidrett som av og til minner om fotball, er vi nødt til å reagere. Dette er plagiat, sier Gianni Infantino. 

I søksmålet har FIFA listet opp flere argument for at United har sniklansert en ny lagidrett som ligger tett opptil det tradisjonelle spillet:

1. United stiller med 10 utespillere og én keeper akkurat som i tradisjonell fotball, men i kampene brukes kun ett mål – United sitt. 

2. Man tar ut en tropp til hver kamp. Men i motsetning til vanlig fotball ser det ut som om poenget er å ta ut de dårligste spillerne.

3. Det er to omgangen på 45 minutter, men United ser ut til å bare engasjere seg i spillet i maks 25 minutter av hver av dem. Å gi opp før dommeren blåser ser ut til å være sentralt i det nye spillet.

4. Det blir brukt noe som ser ut som en vanlig fotball, men den virker vesentlig vanskeligere å dempe, skyte og sentre med. Å få den inn mellom stengene synes nær umulig.

– Vi vil kvele dette forsøket på å lage et alternativ til fotball før det griper om seg, sier FIFA-sjefen.

United-trener Jóse Mourinho mener Infantino overdramatiserer situasjonen.

– Det er riktig at vi foreløpig spiller noe som kan minne om fotball, sier Mourinho

– Men får jeg et par år til i trenerstolen, vil det ikke være mange likhetstrekkene igjen!

Neste innlegg