Dagen blir ikke like morsom uten

Verdens Gangs satiriske lillebror
tirsdag
3 aug 2021

Årets aprilspøker skuffet stort

Utenkelige, urealistiske og sterkt overdrevne. Medienes aprilspøker var de svakeste på mange år.

– Hvis en aprilspøk skal fungere, må det være et snev av realisme i den, sier Sven Svebak, professor emeritus ved institutt for psykisk helse ved NTNU.
– Blir det for utrolig, er det ingen som tror på det. Og da er det ingen poeng med aprilspøker.

Svebak trekker spesielt frem Dagens Næringslivs aprilspøk om milliardoverskridelser for oppussingen av Stortinget som en klassisk skivebom.
– Skal liksom noe som skulle koste 350 millioner ende opp med å koste 2,3 milliarder? Mens landets folkevalgte ser på og ikke foretar seg noe? Det er jo helt sinnssykt! Det er totalt utenkelig og en dårlig spøk. Ingen kommer til å gå på den, sier professoren.

Også VGs avsløringer om Arbeiderpartiets håndtering av metoo-sakene får stryk av Svebak.
– Det er totalt urealistisk at et stort og profesjonelt partiapparat skal kløne det så enormt til at unge jenter føler de må stå offentlig frem for å bli trodd. At man heller ikke vet når man skal avslutte spøken, og legger inn at den avskiltede nestlederen allerede er tilbake i politikken, da blir det bare for mye. Terningkast én til den aprilspøken, sier professoren.

Han har også laget en liste over seks andre aprilspøker som ble for urealistiske og fantasifulle til at noen gikk på dem:
1. Norges justisminister sa at det eneste partiet i Norge som har blitt rammet av terror er mer opptatt av rettssikkerheten til terrorister enn til norske borgere.
2. Norges justisminister måtte gå av fordi hun måtte ha fire forsøk på å si unnskyld fra Stortingets talerstol.
3. Norges vikarjustisminister er tidligere straffedømt for vold.
4. Humanitære organisasjoner i Norge samler aldri inn så mye penger som når politiske motstandere hater hverandre – og vil vise det.
5. Den internasjonale finalen i Melodi Grand Prix.
6. Carl I. Hagen generelt.

Neste innlegg