Dagen blir ikke like morsom uten

Verdens Gangs satiriske lillebror
torsdag
24 jun 2021

Anbefaler at ikke mer enn ti personer kjefter på Erna samtidig

- Det er fristende å samle seg i større grupper for å virkelig gi henne inn, men det fraråder vi nå, sier assisterende helsedirektør Espen Nakstad.

Norge raser etter at statsminister Erna Solberg og familien arrangerte to middager med henholdsvis 13 og 14 gjester for å feire  bursdagen sin på Geilo i vinterferien.

LES OGSÅ: Tix skriver ny nasjonalsang

– Vi savner alle å rase, men landet står midt i en krise. De nasjonale tiltakene fastslår at man skal være maks ti mennesker som kjefter og smeller. I Oslo og Viken skal man kjefte for seg selv. Er man veldig ensom, kan man be inn én venn for å ha noen å kjefte sammen med, sier Nakstad.

Statsministeren håper nordmenn vil følge anbefalingene, og legger til at hun ikke hadde forutsetninger for å vite at middagene brøt smittevernreglene.

– På grunn av betennelse i øynene måtte jeg ha på meg mørke solbriller. Da var det vanskelig å se hvor mange som var til stede. Det var også vanskelig å se hvem som var til stede, men jeg antar det var nærmeste familie. Sindre sa i alle fall det, sier Erna Solberg.
– Hva vil du si til det norske folk?
– Jeg ville nok ikke brutt akkurat de reglene.

 

Neste innlegg